3/4/11

Mataró acull una mostra d’Amnistia Internacional i Unnim sobre la violència de gènere al món.


L’Obra Social d’Unnim i Amnistia Internacional (AI) porten l’exposició Retrat d’un escàndol universal. La discriminació i la violència contra les dones al Centre Cívic de Cerdanyola de Mataró Passeig Ramón Berenguer, 82-84 de l’1 d’abril a l’1 de maig en col·laboració amb el Col·lectiu de Teatre EPMA. La mostra explica els components que conformen i mantenen impune la violència contra les dones a tot el món.


S’hi podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 21 h.

22 panells, 22 conclusions

Reeditada i actualitzada el 2008, l’exposició presenta, mitjançant 22 panells, les principals dades de la campanya d’AI Prou violència contra les dones, a través de la qual l’organització ha denunciat que el fenomen és probablement la violació dels drets humans més habitual i que afecta més persones: milions de dones i nenes d'arreu del món són víctimes de violència per raó del seu sexe. A la família i a la comunitat, en temps de guerra i de pau, la violència contra les dones és, a més de la més estesa, la violació de drets humans més oculta i impune.

El recorregut per la mostra exposa, entre d’altres, la magnitud del problema, les seves arrels, la tortura de la dona a la llar i a la comunitat, la violència sexual contra les dones privades de llibertat, la discriminació de les dones als sistemes judicials, el paper de les dones als conflictes, les refugiades i les activistes.