13/2/12

Mataró Camina per l’Alzheimer: èxit un cop més!




(Martí. B. Torres, voluntari de la caminada, escriu a la revista del col·lectiu de desembre.)

El passat 25 de setembre es va celebrar a Mataró un dels esdeveniments solidaris més multitudinaris del Maresme, la quarta edició del Mataró Camina per l'Alzheimer. En aquesta nova edició de la caminada es va batre un nou rècord de participants i les inscripcions es van tancar abans del previst per primer cop en les quatre edicions celebrades.

Mataró va tornar a mostrar el seu esperit més solidari en un dia estiuenc i en un ambient familiar i festiu que la marea verda va transportar per les diferents ermites i carrers de la ciutat. 260 voluntaris i voluntàries van aixecar-se ben d'hora per fer les seves tasques: des de fer entrepans fins a transportar material, o fins i tot repartir obsequis, aigües o vendre cava solidari, un cava que aquest any ha estat més venut que mai.

El dia va començar a les vuit del matí pels i les caminaires, que van recórrer les diferents ermites del camí i van acabar baixant La Riera a ritme de cercavila i ballant a la Plaça Santa Anna amb la millor música de l'estiu.

S'ha d'agrair al total de 3420 persones que van col·laborar a la caminada la seva aportació al donatiu total de 19.023,77€ que es va entregar en forma de taló el passat 25 de novembre a l'Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer del Maresme en un sopar celebrat a l’hotel NH Ciutat de Mataró o que desinteressadament van col·laborar com a voluntaris/àries o com a organitzadors/es.

Centenars de fotos ja han estat publicades en diferents mitjans de comunicació i a xarxes socials com per exemple Facebook, on el perfil de la Caminada no ha parat de créixer i la gent hi ha anat col·laborant afegint-hi imatges. També s’han publicat fotografies del 25 de setembre al Picasa del Col·lectiu EPMA.

Algunes dades curioses que ens ha deixat aquesta última caminada i que ens proporciona l’organització a través d’un comunicat d’agraïment publicat a Internet són, per exemple, que es van consumir 1.800 litres d’aigua i 175 de cervesa, que es van fer servir 1.150 barres de pa i 120 quilos d’embotit per fer els entrepans o que es van inscriure 2.744 adults, 316 menors de 12 anys, a més dels voluntaris i voluntàries.

Ara toca pensar en la propera edició d'aquesta iniciativa tant solidària i tant recolzada. La causa s'ho mereix, l'experiència viscuda també.

Per: Martí B. Torres